Kaneelroomijs met framboos

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 895 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep de basterdsuiker,kaneel en cacaopoeder luchtig doorelkaar
  2. Klop de eiwitten zeer stijf op en voeg tijdens het kloppen het suikermengsel,beetje voor beetje toe
  3. Klop de slagroom net niet helemaal stijf
  4. Spatel eerst de melk en daarna de eiwitten er door
  5. Laat dit een half uur rusten
  6. Doe de compositie over en een lage wijde kom of ijsmachine
  7. Volg nadat de compositie s overgedaan in de ijsmachine de aanwijzingen die in de handlaiding staan op
  8. Als je geen ijsmachine gebruikt sluit dan de kom af met een deksel en plaats de kom 20 min in de diepvries
  9. Neem de kom eruit en klop het ijsmengsel met een kleine garde even flink op
  10. Sluit de kom en plaats hem nog eens 20 min in de diepvries
  11. Herhaal het opkloppen steeds met tussenpozen nog eens 2 tot 3 keer
  12. Laat het ijsmengsel daarna stijf bevriezen
  13. Zet de kom max 10 min voor het opdienen in de koelkast
  14. Serveertips: Verdeel het ijs over wijde glazen
  15. Verdeel de frambozen over het ijs
  16. bestuif de frambozen met wat poedersuiker en schik ter garnering munttopjes op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha