Koffie-pecannotenijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 984 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereidingswijze: 1 Zet alles op een laag vuur en breng het tegen de kook aan
  2. Klop intussen de dooiers met de basterdsuiker tot het mengsel dik en romig is en giet er dan het koffie-roommengsel al roerend bij
  3. Laat de custard afkoelen - het mengsel zal sneller afkoelen als u het in een schone kom overgiet - zet dan minstens 1 uur in de koelkast
  4. Giet het custardmengsel in de emmer en draai het roomijs volgens de aanwijzingen van de fabrikant
  5. 2 Maak de gekarameliseerde noten
  6. Verhit de suiker langzaam in een kleine, zware pan tot de suiker gesmolten is, breng dan aan de kook en laat verhitten tot de suiker goudbruin is
  7. Schep er de gehakte noten door tot ze rondom met de karamel bedekt zijn
  8. Schep dit mengsel op een licht met olie ingevette bakplaat en laat volledig afkoelen tot het hard is
  9. Hak dan grof 3 Giet de koffie-custard in de emmer van de ijsmachine en draai het ijs volgens de aanwijzingen van de fabrikant
  10. Voeg de gehakte gekarameliseerde pecannoten toe en draai nog even tot het ijs klaar is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha