Kwark-ijsbonbons Mexicaans

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1063 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen
  2. De eidooiers in een kom doen en loskloppen
  3. Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen
  4. Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen tot het gebonden is
  5. (let op: niet laten koken)
  6. Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen
  7. De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen
  8. Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken
  9. In diepvriezer in ± 6 uur laten bevriezen
  10. Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten
  11. De chocolade au bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren
  12. De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade dopen en op het bakpapier leggen
  13. Direkt in de vriezer zetten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha