Mandarijnijs met mandarijnmousse mandarijnterrine

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 942 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: Voor de terrine de mandarijntjes pellen en de vliesjes verwijderen
  2. 1 dl van het mandarijnensap aan de kook brengen en 1,5 van de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen
  3. Het vocht licht laten geleren
  4. De partjes door de gelei halen en in een vorm leggen
  5. De rest van de gelei in de vorm schenken
  6. De terrine minimaal 6 uur in de koelkast op laten stijven
  7. Voor de mousse 1 dl sap met de kristalsuiker al roerend aan de kook brengen en de overige gelatine hierin oplossen
  8. Het sap licht laten geleren
  9. De slagroom half stijf slaan en door het gelerende sap spatelen
  10. De mousse ook minimaal 6 uur in de koelkast op laten stijven
  11. Bereidingswijze: De suiker samen met 1 tl mandarijnenrasp in een pan met dikke bodem licht laten karamelliseren
  12. 1 dl van het mandarijnensap hier voorzichtig bij schenken
  13. Kijk wel uit, dit kan gaan spatten
  14. De melk en het merg van het vanillestokje toevoegen
  15. De eidooiers los roeren en het vocht hier al roerend geleidelijk bij schenken
  16. De massa terug doen in de pan en al roerend laten binden
  17. De vla zeker niet laten koken
  18. De vla in een koud waterbad koud roeren en in de ijsmachine tot ijs roeren
  19. Voor de coulis de rest van het mandarijnensap aan de kook brengen, eventueel suiker hierin op laten lossen en de coulis licht binden met een beetje aangelengd aardappelmeel
  20. De coulis af laten koelen en op smaak brengen met de mandarijnenlikeur
  21. De terrine in plakken snijden en over de borden verdelen
  22. De mousse en het ijs portioneren met behulp van een ijslepel en op de borden leggen
  23. De coulis ernaast schenken
  24. Serveertips: Garneer met de overige mandarijnrasp en een takje munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha