Mango-ijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2324 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Doe de eierdooiers en poedersuiker in een vuurvaste kom
  2. Boven een pan kokend water houden, kloppen tot de eieren dik en romig zijn
  3. Van het vuur halen, nog 1 min
  4. blijven kloppen, tot het mengsel is afgekoeld
  5. 2 Doe de mangopuree, het sap, de kokosroom en de room in een grote kom en mix het goed door
  6. Schep met een metalen lepel voorzichtig het eimengsel erdoor
  7. 3 Giet het in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant
  8. Met de hand: In een blik van 18*27 cm of in een rechthoekige bak met een inhoud van 1 ltr scheppen
  9. Afgedekt met folie 3 uur invriezen
  10. Of invriezen tot het mengsel bijna bevroren is
  11. Het ijs in een grote kom doen, en met een elektrische mixer op de hoogste stand glad kloppen
  12. Weer in blik of bak doen en afgedekt met folie 5 uur of een nacht invriezen
  13. Serveertips: Doe de ijsbolletjes in de cognacbakjes (verkrijgbaar bij delicatessenwinkel of grote supermarkt) en leg er de schijfjes verse mango en geraspte kokos bovenop

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker07 mrt 2012 om 13:18 Reageer

    hallo


Reageer zelf op dit recept

kaptcha