Mangosorbet met passievruchtencoulis

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1215 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: een lichte suikersiroop bereiden van 1 dl water met 75 gr suiker, enkele minuten laten koeken en ijskoud laten afkoelen
  2. Bereidingswijze: De mango's pellen zoals een sinaasappel : de schil in vieren verdelen met lange kerven
  3. De gepelde mango's overlangs opensnijden en de pit verwijderen
  4. Het vruchtvlees in de blender doen, mixen en door een fijne zeef wrijven
  5. Er het limoensap doorroeren en mengen met de ijskoude suikersiroop
  6. In de ijsmaker gieten en de instructies van de fabrikant volgen
  7. Ondertussen de coulis bereiden : de passievruchten doorsnijden en het vruchtvlees met de pitjes eruit scheppen met een lepeltje
  8. Een lichte siroop van 1/8 L water en 2 el suiker erbijvoegen en tot een sausje mengen (de pitjes kunnen zonder bezwaar in de coulis blijven)
  9. Afgedekt in de koelkast bewaren tot de sorbet geserveerd wordt
  10. Serveertips: De sorbet over 6 coupes verdelen en napperen met de passievruchtencoulis

Soortgelijke recepten

Mangosorbet

20 min

Mangosorbet1

20 min

Mangosorbet2

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha