Muntijs met chocoladesaus

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1657 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boven kom eieren breken
  2. Suiker toevoegen
  3. Met mixer in ± 10 min dik en schuimig kloppen
  4. Crème de menthe toevoegen
  5. Nog ± 5 min blijven kloppen
  6. In andere kom slagroom bijna stijfkloppen
  7. Voorzichtig door eimengsel scheppen
  8. Overdoen in diepvriesdoos
  9. In vriezer in ± 3 uur laten bevriezen, af en toe (± 3 keer) omscheppen om kristalvorming te voorkomen
  10. IJs uit vriezer nemen
  11. In ± 15 min iets zacht laten worden
  12. Chocoladesaus op zacht vuur (au bain marie of magnetron gaat beter - GC) ± 5 min verwarmen
  13. Af en toe roeren
  14. Overdoen in (voorverwarmde) sauskom
  15. Met ijsbolletjeslepel ijs over schaaltjes verdelen
  16. Chocolaatje erin steken
  17. Saus er apart bij geven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha