P che Melba

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 830 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. IJs: Doe de eieren en de eidooiers samen met de suiker in een kom
  2. Roer het mengsel glad totdat het bijna wit is
  3. Verwarm de melk met de opengesneden en uitgeschraapte vanillestokjes op een laag vuur
  4. Roer de hete melk daarna beetje bij beetje door het mengsel
  5. Schenk het mengsel in een pan als de ingredi?nten goed met elkaar zijn vermengd
  6. Verwarm het mengsel (compositie) bij een matige hitte en onder voortdurend roeren 10 minuten bij een temperatuur van max
  7. 82?C (pasteuriseren)
  8. De compositie mag beslist niet koken
  9. Passeer het geheel door een puntzeef, zodat de vanillestokjes verwijderd worden
  10. Nu de slagroom door de compositie roeren
  11. Laat het tot 20?C
  12. afkoelen, dit gaat het snelst in een bak met ijswater
  13. Daarna afgedekt met plasticfolie 4 uur in de koelkast laten rijpen
  14. Het ijs kan nu afgedraaid worden in de machine volgens gebruiksvoorschriften van de ijsmachine
  15. Frambozensaus: Was de frambozen, verwijder de kroontjes en laat ze goed uitlekken
  16. Breng het water, de poedersuiker en het citroensap in een pan aan de kook
  17. Voeg de frambozen toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook
  18. Schuim de vloeistof af met een schuimspaan en neem de pan van het vuur
  19. Laat de saus, afgedekt, buiten de koelkast afkoelen
  20. Pureer de saus met een staafmixer tot een homogene massa
  21. Men kan de saus eventueel zeven
  22. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast
  23. Enkele dagen houdbaar
  24. Voor een onvergetelijke smaak kan men een klein beetje likeur door de saus roeren, maar niet te veel
  25. Opmaak: (zie foto) Schep in gekoelde glazen drie bollen vanille-ijs
  26. Snijd de perziken in partjes en verdeel deze over het ijs
  27. Schenk de frambozensaus eroverheen en garneer met een takje mint en oublierolletjes
  28. Naar smaak en wens kan men ook nog een rozet slagroom serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha