Parfait met witte chocola ijsgerecht

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1240 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. heerlijk luxe ijstoetje
  2. gebaseerd op recept van Udo Kookstudio heerlijk luxe ijstoetje
  3. gebaseerd op recept van Udo Kookstudio Hulpmiddelen: Je hebt voor dit recepte een "au bain Marie" pan nodig(pan met ronde bodem) of een kleinere pan die je op een grotere neer kan zetten
  4. Voorbereiding: Bereidingswijze: Zet een pan, waar de "au bain Marie" pan op past op met wat water
  5. Laat het zachtjes koken
  6. Klop de eieren, de dooiers en de suiker even door met de handmixer voor je de pan op de pan met kokend water zet
  7. Zet dan de pan op de pan met water en klop de eieren tot ze heel dik en schuimig zijn
  8. Laat het niet te heet worden, anders schift het
  9. Haal de pan van de hitte en klop door tot het mengsel lauw is
  10. Smelt de chocolade zachtjes in de melk
  11. Laat het niet heet worden
  12. Klop de slagroom lobbig
  13. Vouw de chocola, de slagroom, de likeur(, de sinaasappelrasp) en het citroensap voorzichting in het eieremengsel
  14. Verdeel het mengsel over de potjes en zet ze een paar uur in de vriezer
  15. Serveertips: Je kan het toetje zo in de potjes serveren, maar mooier is het om ze uit de vormpjes te halen en ze te garneren
  16. Garneren met bv geraspte donkere chocola caramelsaus geconfijtte gember
  17. In dat geval de likeur vervangen door gembersiroop en gemberlikeur op een kletskop met gecaramelliseerde en evt geflambeerde sinaasappel Dit recept is aangepast

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha