Parfait

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3305 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Sla de eieren met de dooiers met de helft van de suiker dik en schuimig op
  2. Let bij het opslaan van de eieren met de suiker er wel op dat je dit au bain marie doet tot +/- 35 ' C Zodat het mengsel een goede dikte krijgt, daarna op ijs koud slaan
  3. Spatel daardoor de opgeslagen slagroom met de andere helft van de suiker op (vla dikte) Giet de massa in een vorm en zet die in de diepvries
  4. Je kan er ook nog bijvoorbeeld Grand Marnier toevoegen of chocolade of koffie likeur, alles wat je maar lekker vind N
  5. b
  6. : Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd, het is en luxe ijssoort die zonder machine gemaakt kan worden

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker05 mei 2008 om 20:02 Reageer

    vanille parfait.is dat eidooiers suiker en slagroom.dus geen eiwitten?


Reageer zelf op dit recept

kaptcha