Pecannoot bevroren en sinaasappelmousse

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 817 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bedek een bakplaat met alufolie en kwast die in
  2. Bekleed een kom van 2,5 l met plasticfolie (eerst de kom even nat maken)
  3. Het moet in het vriesvak passen! PRALINE: kook suiker en water, roer niet! Laat het zo goudbruin worden Doe de noten er door en giet op de bakplaat
  4. Laat afkoelen, doe dan in een plastic zak en vergruizel met een deegrol
  5. MOUSSE: klop de eiwitten en voeg geleidelijk de suiker toe
  6. Doe de kom boven een pan zachtkokend water en klop door tot de suiker is opgelost
  7. Haal van het vuur, doorkloppen tot het is afgekoeld, deze meringue moet nu goed stijf zijn! Meng de romen en klop niet helemaal stijf (duurt een tijdje!)
  8. Spatel door het meringuemengsel met de praline en de geconfijte sinaasappelschil
  9. Doe in de kom en zet minstens 8 uur (of een nacht) in de vriezer
  10. SAUS: kook melk met vanillestokje
  11. Klop dooiers en suiker tot het licht gekleurd en schuimig is
  12. Klop de melk daardoor en doe het weer in de pan
  13. Roer op laag vuur tot het dik genoeg is dat het aan een houten lepel blijft hangen
  14. Niet te warm maken anders schift het! Zeef de saus, rasp de sinaasappelschil en klop door de saus
  15. Laat afkoelen, af en toe roeren tegen vellen
  16. SCHIL: schil voor de gecarameliseerde sinaasappelschil de sinaasappels met een dunschiller
  17. Snij de schil in dunne sliertjes
  18. Doe in een pannetje, bedek met koud water en breng aan de kook, dan afgieten en met koud water afspoelen
  19. Doe terug in de pan, suiker erbij en net genoeg water om het onder te zetten
  20. Doe het vuur aan, laat de suiker oplossen en kook tot het water bijna verdampt is
  21. Doe in een zeef en laat zo afkoelen
  22. Versier de mousse er dan mee
  23. Til de mousse aan het plasticfolie uit de kom en verwijder de folie
  24. Opdienen in plakken, met de sinaasappelroomsaus versierd met de geconfijte sinaasappelschil en de gecarameliseerde schil

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha