Perensorbetijs met sauterneswijn

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 756 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. ijs gebaseerd op een traditioneel sorbetijs dat werd geserveerd tussen hartige gerechten snijd de peren in vieren en schil ze en verwijde rhet klokhuis
  2. Snijd ze in plakjes en doe ze in een steelpan met de suiker en 4 el water
  3. Laat de peren afgedekt 10 minuten sudderen of tot ze zacht zijn
  4. Pureer het mengsel in de keukenmachine en doe het in een schaal en laat het afkoelen
  5. Roer de wijn, cognac, citroensap met het overige water door de koude puree
  6. Laat het mengsel draaien in de ijsmachine tot het dik is
  7. Klop het eiwit met een vork schuimig en voeg het toe aan het ijs
  8. Laat de machine draaien tot het ijs stevig is
  9. Serveertips: Serveer in kleine dessertglazen en giet er een beetje wijn over
  10. Garneer met gesuikerde munttakjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha