Roomijs van groene thee

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1862 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereidingswijze: Klop de eierdooiers met de suiker op tot een bleekgeel lint
  2. Breng het bronwater aan de kook, giet het in een slakom en strooi er onder voortdurend kloppen (normaal met een speciale bamboeklopper, maar gaat ook met een handklopper) de groene thee in
  3. Zet opzij
  4. Breng melk, room, zoete geconcentreerde melk en glucose, onder voortdurend roeren aan de kook in een pannetje
  5. Giet onder voortdurend kloppen dit mengsel beetje bij beetje bij de opgeklopte eierdooiers
  6. Giet alles terug in het pannetje en laat onder voortdurend roeren met een houten lepel, op een heel zacht vuurtje indikken
  7. Roer dan, terug beetje bij beetje, deze Engelse room door de groene thee
  8. Dek af met een keukenhanddoek en laat 5 uur rusten op kamertemperatuur
  9. Giet dan in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant
  10. Serveertips: Serveer 2 bollen groene thee-ijsroom op een vierkant Japans bordje en garneer met wat exotisch fruit en een takje verse munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha