Rozijnen-yoghurtijs met advocaat

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1444 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In zeef rozijnen afspoelen
  2. In steelpan rum en rozijnen doen
  3. Zachtjes tegen de kook aan brengen
  4. Van vuur af ± 10 min laten wellen
  5. In kom met mixer slagroom bijna stjifkloppen
  6. Al kloppende yoghurt en poedersuiker toevoegen
  7. Blijven kloppen tot luchtig, egaal mengsel
  8. Rozijnen-rummengsel erdoor scheppen
  9. Zonder deksel in vriezer ± 30 min laten bevriezen
  10. IJs met vork van rand van doos losmaken
  11. Met vork loskloppen tot gladde massa
  12. Weer ± 30 min bevriezen
  13. 2x herhalen
  14. IJs in ± 2 uur laten bevriezen en rijpen
  15. ± 10 min voor gebruik uit vriezer nemen
  16. Met ijsbolletjestang over schaaltjes verdelen
  17. Advocaat erover schenken
  18. Garneren met chocoladevlokken en waaiertjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha