Sharonfruit-ijspudding

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1379 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden: vet een puddingvorm (inh
  2. ± 3/4 l) dun in met enkele druppels olie
  3. Zet de vorm tot gebruik in de diepvries
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af
  5. Pers een halve sinaasappel uit
  6. Schil de sharonfruits en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine
  7. Meng er de suiker, het sinaasappelsap en de likeur door
  8. Klop 1/4 l slagroom stijf
  9. Schep de vruchtenpuree door de slagroom
  10. Schep het in de puddingvorm
  11. Laat de pudding in ± 4 uur bevriezen
  12. Klop 1/8 l slagroom stijf met de poedersuiker
  13. Doe de slagroom in een spuitzak met een kartelmond
  14. Leg de spuitzak tot gebruik in de koelkast
  15. Was de aardbeien en snijd ze tot waaiertjes
  16. Bereiden: houd de puddingvorm even in lauwwarm water
  17. Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen om
  18. Garneer de pudding met toeven slagroom en aardbeienwaaiertjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha