Sinaasappel-chocoladechip-ijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 897 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Deze sherbert is licht en romig met een vleugje sinasappel en chocolade
  2. Voorbereiding: # hak de chocolade in stukjes # rasp de schil van de sinasappel en pers hem uit Bereidingswijze: 1 Maak een siroop van het water en de suiker door de suiker langzaam te verhitten met het water tot de suiker is opgelost
  3. Breng dan aan de kook
  4. Laat het 15 minuten sudderen
  5. Neem de pan van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen
  6. 2 Giet het geperste sinasappelsap in een maatbeker en vul aan met extra vers sinasappelsap tot 3? dl
  7. Voeg het citroensap toe
  8. 3 Doe de eiwitten in een kom en klop ze wit en schuimig
  9. Schep eerst het citrussap, dan de suikerstroop en ten slotte de slagroom door het eiwit
  10. 4 Doe ca
  11. halverwege het draaien in de ijsmachine de in stukjes gehakte chocolade bij de sherbert
  12. Draai verder tot de sherbert klaar is
  13. Serveertips: Serveer desgewenst met een lichtrinse saus van marmelade gemengd met water of sinasappelsap

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha