Sorbet met likeuren

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1401 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het zijn niet alleen parfaits die met likeuren kunnen worden bereid, want men kan er ook waterijs, sorbets, mee samenstellen
  2. Dergelijke sorbets, die ook met wijnen, vruchtensappen en gedestillerd worden bereid, kunnen, mits niet al te zoet, ook dienen als een 'trou normand' tijdens een diner waarvan het menu uit vier, vijf of meer gangen bestaat
  3. De 'trou armand' wordt meestal vlak voor het hoofdgerecht opgediend
  4. De maag kan er door worden 'gerestaureerd' terwijl de mond er doort wordt verfrist en de eetlust opnieuw wordt gestimuleerd
  5. Trou normand Breng appelsap aan de kook en laaty de suiker erin oplossen
  6. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken
  7. Neem het pannetje van de warmtebron en laat de inhoud koud worden
  8. Roer limoen-of citroensap en Calvados door het inmiddels koud geworden suikerstroopje
  9. Doe het mengsel onmiddelijk daarna over in de ijsmachine(sorbeti?re)en handel daarna zoals op de gebruiksaanwijzing is vermeld
  10. Cr?me de menthe Breng de helft van het water aan dekook en laat de suiker erin oplossen
  11. Laat het mengsel koud worden
  12. Voeg de rest van het water en de likeur toe
  13. Roer het mengselkrachtig door
  14. Doe alles over in de ijsmachine(sorbeti?re)en ga te werk zoals het in de handleiding is aangegeven
  15. Serveertips: Presentatie, Trou normand: dien de sorbet op in hoge(wijn)glazen
  16. Schenk er eventueel een scheutje appelsap waaraan Calvados is toegevoegd over
  17. Sorbet met cr?me de menthe: dien de sorbet op in hoge wijn-(champagne)glazen
  18. Schep er eventueel nog een lepeltje cr?me de menthe over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha