Steffi s nagerecht ijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 874 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Perziken: carameliseer de suiker citroensap toevoegen laten inkoken blus de stroop af met perziksap en persico likeur leg de perziken in het vocht en pocheer deze flambeer de perziken met de kirsch De grondstoffen onder a
  2. vermeld met elkaar vermengen en "au bain Marie" (heet waterbad) roerend standig kloppen tot ongeveer 70?C
  3. Uit het heetwaterbad nemen en verder koud kloppen
  4. Eventueel op ijs
  5. De slagroom met de cointreau stevig opslaan op een ijsbad
  6. De massa (pat? ? bombe) onder a
  7. vernoemt luchtig en voorzichtig door de slagroom spatelen
  8. Nu het chocoladeschaafsel toevoegen en ook voorzichtig door de massa spatelen
  9. Direct afvullen in een met plasticfolie beklede gekoelde vorm (bv
  10. een cake blik) en enkele uren in een diepvries van -20?C laten aanvriezen
  11. Serveertips: Opmaak: snij een mooie plak parfait en leg deze op een groot plat bord
  12. Garneer dit met een mooie rozet slagroom
  13. Serveer er een perzik naast, met de bolle kant naar boven
  14. Schep wat pocheervocht over de perzik
  15. Het geheel afmaken met gebruneerd amandelschaafsel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha