Tomaatjes met cassispuree en oreganosorbet gele

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 874 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor de tomaten een suikerstroop koken, kruiden toevoegen en 2 uur zachtjes laten trekken
  2. Suikerstroop af laten koelen tot 60° en hierin de tomaten (ingekruisd) leggen en 10 minuten pocheren
  3. Het geheel van de kachel nemen en de tomaten in de kruidenstroop af laten koelen
  4. Bosbessenpuree Bosbessen op een bakblik leggen met de suiker bestrooien en in de oven op 160 à 170° open laten springen
  5. In de blender pureren en door een fijne zeef wrijven
  6. Sorbet Water met niet te veel suiker en blanke stroop (glucosestroop) verhitten, de oregano toevoegen en 60 minuten laten trekken
  7. Het geheel zeven en er 3 geslagen eiwitten door spatelen
  8. In de sorbetmachine tot een sorbet draaien
  9. Hierna in de vriezer verder laten harden
  10. De hazelnoten in de hete oven licht roosteren en grof hakken
  11. Presentatie De tomaten uit de siroop en op een doek of papier uit laten lekken en twee stuks per bord dresseren
  12. Een of twee bolletjes sorbet in het midden plaatsen
  13. Met de bessenpuree en de overgebleven bessen fantasievol garneren
  14. Hierover de hazelnoten garneren, niet te veel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha