Vanille-ijs PX-roomijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1182 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en haal het merg eruit
  2. Voeg de stokjes en het merg toe aan de room en breng dit aan de kook
  3. Laat 5 minuten zachtjes trekken en zet van het vuur
  4. Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig ,lichtgeel, mengsel en giet, al roerend ,de warme room er langzaam erbij
  5. Doe het vanille-room mengsel terug in de pan en laat het op een matige warmtebron binden
  6. Blijf roeren om schiften te voorkomen
  7. Passeer het mengsel door een fijne puntzeef (chinois fin) in een kom en laat in een bak, gevuld met ijswater, geheel afkoelen
  8. Draai er, volgens gebruiksaanwijzing, in de ijsmachine ijs van en serveer direct
  9. Een afgeleide van dit recept is PX-roomijs
  10. Neem hiervoor 75 gram suiker minder en ga op dezelfde manier als hierboven te werk
  11. Voeg tijdens het draai-en vriesproces 2 dl
  12. Xeres Pedro Ximenez toe

Soortgelijke recepten

Vanille-ijs2

20 min

Vanille-ijs3

20 min

Vanille-ijs1

20 min

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker31 mrt 2008 om 12:16 Reageer

    Dit recept is zonder toestemming overgenomen uit het boek Savelberg.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha