Vanille-roomijs met gepeperde ananas

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 859 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Doe het ei en de eidooiers samen met de suiker en de ma?zena in een kom
  3. Roer het mengsel tot het bijna wit is
  4. Verwarm de melk met het opgesneden en uitgeschraapte vanillestokje op een laag vuur
  5. Roer de hete melk daarna beetje bij beetje door het mengsel
  6. Schenk het mengsel in een pan als de ingredi?nten goed met elkaar zijn gemengd
  7. Verwarm het mengsel bij een matige hitte en onder voortdurend roeren ca
  8. 8 minuten (pasteuriseren bij ? 85?C)
  9. Het mengsel (compositie) mag beslist niet koken
  10. Haal het van het vuur af en passeer het door een puntzeef, zodat het vanillestokje verwijderd wordt
  11. Nu de slagroom door de compositie roeren
  12. Laat het tot koelkasttemperatuur afkoelen, dit gaat het snelst in een bak met ijswater
  13. Schakel de ijsmachine in op stand (compact-ijs) en giet het mengsel in de koelkom
  14. Bereidingstijd: ca
  15. 35 - 45 minuten
  16. 2
  17. Voor de saus ananas schillen, kern verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukken snijden
  18. 3
  19. Boter of margarine verhitten en hierin suiker laten karamelliseren
  20. 4
  21. Gebroken peper toevoegen, kort meeverwarmen, dan de witte wijn toevoegen en al roerende koken totdat de inhoud van de bodem loslaat
  22. 5
  23. Vanille roomijs over ijscoupes verdelen
  24. In iedere coupe 3 ananasblaadjes aan de zijkant insteken, ananas met de saus over het ijs verdelen, garneren met slagroom en bestrooien met de gehakte pistachenootjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha