Waterijs met verse vruchten

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2153 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Waterijs van verse bij voorkeur in dezon geerijpte vruchten-het wordt in Frankrijk 'sorbet' genoemd-behoort tot de smakelijkste van alle ijssoorten
  2. Sorbetijs moet naar het pure fruitsmaken
  3. Het is daarom van belang er uitsluitend vruchten voor te kiezen die aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, geur en smaak voldoen
  4. Voor het maken van een goede sorbet is dan ook niet meer nodig dan rijpe vruchten en zuivere suiker
  5. Om de smaak van de vruchten te accentueren en om de sorbet een zekere 'fraicheur' te verlenen, gebruikt men wel eens wat gezeefd limoen-of citroensap
  6. Om desmaak te accentueren wordt ook wel eens een mespuntje zout toegevoegd
  7. Voor het maken van een ?chte sorbet moet men wel over een sorbeti?re(ijsmachine)kunnen beschikken
  8. Belangrijk daarbij is de handleiding want de aanwijzingen voor het maken van (sorbet)ijs dient men nauwgezet uit te voeren
  9. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het waterijs gemaakt wordt vlak voordat het wordt geconsumeerd
  10. - Spoelde aardbeien enkele malen in ruim koud water
  11. Laat de vruchten uitlekken en laat ze daarna even over een stuk keukenpapier rollen om ze zo droog mogelijk te maken
  12. Neem de kroontjes van de vruchten
  13. Halveer de aardbeien en leg ze in de mengkom van de keukenmachine
  14. Laat de machine zolang draaientot een fijne puree is verkregen
  15. Roer limoen-of citroensap, en basterdsuiker door de puree
  16. Klop het mengsel even flink op met een garde
  17. Doe daarna alles over in de sorbeti?re
  18. Volg hierna de aanwijzingen van de fabrikant van de ijsmachine(sorbeti?re)nauwgezet op
  19. Serveertips: Presentatie: schep met een hete lepel(dompelen in kokend water)bolletjes uit het sorbetijs en verdeel ze over 4 ijskoude wijde glazen(coupes)
  20. Leg er munttopjes als garnering op
  21. Tip: op precies dezelfde wijze kunt u waterijs bereiden met het vruchtvlees van andere zachte, saprijke vruchten zoals frambozen, bramen, rode en zwarte bessen, druiven, meloenen, pruimen, perziken, abrikozen en nectarines

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha