Yoghurtparfait ijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 963 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Slagroom half opslaan en in de koeling zetten
  2. Water en suiker in steelpannetje al roerend aan de kook brengen en 2 minuten op hoog vuur doorkoken
  3. Alvast eidooiers loskloppen met mixer en de kokende suikerstroop beetje voor beetje al kloppend toevoegen totdat de massa stevig en dik is
  4. IJsbad maken met ijsblokjes en water
  5. De massa kloppend afkoelen op het ijsbad
  6. Yoghurt er door roeren en als laatste de half opgeslagen slagroom er doorheen spatelen
  7. De parfait kan nu in de vorm gestort worden
  8. Bovenkant afdekken met plastic folie en ? 3 uur laten bevriezen in de diepvries
  9. Serveren Taart lossen door dompelen in koud/lauw water en storten op een schaal, de taart kan nu worden afgemaakt door hem te garneren met vers fruit en slagroom

Reageer zelf op dit recept

kaptcha