Banketbakkersroom3

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 743 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje open en doe het,samen met de melk, in een schenkkan
  2. Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron 15 minuten op LAAG (10%) trekken
  3. Roer de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de bloem in een schaaltje los
  4. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk
  5. Breng de melk 1/2 minuut op HOOG (100%) aan de kook
  6. Giet wat hete melk bij het eidooiermengsel en giet het vervolgens terug bij de melk
  7. Roer met een garde goed door
  8. Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in ± 21/2 minuut op HOOG (100%); klop daarbij om de 30 seconden door
  9. De banketbakkersroom moet dik zijn
  10. Laat de room in de koelkast afkoelen
  11. U kunt de room gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of knapperige croissants
  12. Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gr roomboter en 100 gr poedersuiker en u heeft crème au beurre

Reageer zelf op dit recept

kaptcha