Chinese koolpakketjes met kerriegehakt

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1090 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de koolbladeren af, schud het water eraf en leg ze (in 2 porties) op een schone theedoek op het plateau van de magnetron
  2. Laat de koolbladeren op vol vermogen in ± 3 minuten zacht worden
  3. Laat ze uitdampen en iets afkoelen
  4. Snijd het dikste gedeelte van de nerven weg
  5. Snipper 4 van de koolbladeren fijn
  6. Smelt 2 eetlepels boter in een ruime magnetronschaal op ± 550 Watt en fruit de uien hierin glazig
  7. Roer er de kerrie door en fruit die ± 20 seconden mee
  8. Voeg de appelblokjes toe en laat die 3 minuten mee garen
  9. Laat de massa tot lauw afkoelen
  10. Maak het gehakt aan met zout, de gehakte kool en het ui-appelmengsel en breng het op smaak met zout en peper
  11. Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren, vouw eerst de zijkanten over het gehakt en rol ze daarna op
  12. Smelt de rest van de boter in de magnetronschaal, leg er de pakketjes met de naad omlaag in en giet de vleesfond en de slagroom eromheen
  13. Dek de schaal met magnetronfolie af, zet hem in de magnetron en laat de pakketjes in ± 16 minuten op ± 550 Watt gaar worden
  14. Laat ze op een schaal 3 minuten nagaren
  15. Laat het stoofvocht op vol vermogen iets inkoken en bind desgewenst bij met beurre manié of allesbinder
  16. Lekker met gebakken aardappeltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha