Gehaktschotel met aubergine1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 707 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken, leg ze op een bord en bestrijk ze met wat olie
  2. Zet ze, om zacht te worden, 4-5 minuten in de magnetron (op ± 700 Watt)
  3. Fruit de kleingehakte ui en knoflook in 2 eetlepels olie bruin
  4. Voeg het gehakt toe en bak het rul
  5. Roer er de spaghettisaus door en laat 10 minuten pruttelen
  6. Leg 1/3 van de plakken aardappel onderin een ingevette ronde magnetronschaal en verdeel hier 2 eetlepels aardappel ovensaus over
  7. Schep er 1/3 van het gehakt op, leg daarop de helft van de plakken aubergine, daarop weer aardappel, saus, gehakt, aubergine, gehakt en als bovenste laag aardappel
  8. Giet de rest van de ovensaus over de aardappelen en strooi er de Parmezaanse kaas over
  9. Zet de schaal 20-25 minuten bij 500 Watt in de magnetron

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha