Gepofte aardappelen met chili-eieren

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 961 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappel in de lengte doormidden en schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schillen
  2. Bewaar de schillen voor later
  3. Prak het kruim met 1 eetlepel zure room
  4. Smelt de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui, de paprika en de chilipeper 2-3 minuten, tot ze net zacht zijn
  5. Roer regelmatig in de pan
  6. Voeg de tomaat aan het uimengsel toe en fruit deze al roerend 2-3 minuten mee
  7. Prak de helft van de gefruite groenten door het aardappelkruim en verdeel het mengsel over de schillen
  8. Leg de gevulde aardappelschillen in de schaal en druk, met de bolle kant van een eetlepel, een kuiltje in het midden van elke aardappel
  9. Breek 1 ei in een schaaltje, laat het in één van de kuiltjes glijden en doe hetzelfde met het tweede ei
  10. Prik het vlies van de eidooiers enkele malen met een houten cocktailprikker in, maar let op dat ze niet helemaal stuk gaan
  11. Zet de schaal, afgedekt, 3 minuten op ± 350 Watt in de magnetron, tot het wit van de eieren niet meer doorschijnend is
  12. Bestrooi elk ei met de helft van de kaas, dek de schaal weer af en zet deze 1 minuut terug in de magnetron op ± 350 Watt, tot de kaas is gesmolten
  13. Schep op elke aardappel de helft van de rest van het groentemengsel en van de zure room

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha