Gevulde courgettes

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 858 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de courgettes in de lengte, schep het vruchtvlees er met een lepeltje uit en verwarm de uitgeholde courgettes, afgedekt 2-3 minuten op 600 Watt
  2. Snijd het vruchtvlees klein
  3. Pel de ui en snipper hem fijn
  4. Verwarm de boter in een ovenvaste schaal, onafgedekt, 1 minuut op 600 Watt
  5. Schep de ui en de basilicumsaus erdoor en verwarm ze, onafgedekt, 1 minuut op 600 Watt
  6. Doe er vervolgens het vruchtvlees bij en verwarm alles, afgedekt, 2-3 minuten op 600 Watt
  7. Pureer het mengsel in een foodprocessor
  8. Splits de eieren, voeg tijdens het draaien van de foodprocessor de dooiers, de crème fraîche en de geraspte kaas aan de courgettepuree toe en breng de puree op smaak met zout en peper
  9. Klop de eiwitten stijf en schep ze door de puree
  10. Vul de courgettehelften met de puree en verwarm de courgettes, afgedekt, 4-5 minuten op 450 Watt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha