Gevulde knolselderij

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 802 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoof de wortelstukjes, afgedekt, in een klontje boter en een scheutje water 21/2 minuut op 850 Watt, 31/2 minuut op 750 Watt of 4 minuten op 650 Watt
  2. Meng de stukjes door het gehakt
  3. Was en schil de selderijknollen, halveer ze horizontaal, bestrijk ze onmiddellijk met het citroensap en zet de helften met het water in een ovenschotel
  4. Laat ze, afgedekt met magnetronfolie, in 6 minuten op vol vermogen beetgaar stomen
  5. Haal ze uit de schaal en hol ze met een parisienne- of meloenmesje voorzichtig tot op 1 cm van de rand uit
  6. Meng het niet gekruide gehakt met het ei en het paneermeel en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  7. Strooi een snufje peper en zout in de selderijknollen en vul ze met het gehakt
  8. Verwarm de bouillon 1-2 minuten op vol vermogen
  9. Zet de selderijknollen terug in de ovenschotel en overgiet ze met de bouillon
  10. Dek de schaal af en laat de selderijknollen op de sudderstand (650 Watt) 15-17 minuten garen
  11. Schik de selderijknollen op 2 borden en spuit er roosjes aardappelpuree omheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha