Indische groenteschotel

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 708 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de boontjes, de worteltjes, de bloemkool en de courgette schoon
  2. Halveer de boontjes, snijd de worteltjes in plakjes, verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette en halve maantjes
  3. Leg de boontjes in een ruime schaal, voeg er een scheutje water bij en dek de schaal af
  4. Kook de boontjes 6 minuten op de hoogste stand
  5. Schil de gember en rasp hem
  6. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes
  7. Haal de boontjes uit de magnetron en giet ze af
  8. Doe de olie, samen met 1 eetlepel boter, in de schaal en voeg er het koriander-, kardemom-, kerrie-, kurkuma- en chilipoeder aan toe
  9. Strooi er de geraspte gember over, dek de schaal af en zet hem ± 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand
  10. Voeg er vervolgens de aardappelstukjes, de boontjes en de wortelplakjes aan toe, dek de schaal af en laat alles op de hoogste stand ± 10 minuten koken
  11. Roer tussendoor even
  12. Voeg er vervolgens de bloemkoolroosjes bij en laat nogmaals 10 minuten koken op de hoogste stand
  13. Roer er tenslotte de courgettemaantjes door en laat nog ± 6 minuten koken op de hoogste stand
  14. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout en garneer het met enkele korianderblaadjes op peterselieplukjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha