Inktvis gevuld met tuinkruiden

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 721 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng voor de vulling het broodkruim, de tuinkruiden, de kaas en zout en peper in een kom
  2. Voeg het losgeklopte ei toe om het mengsel te binden en vul de inktvis met dit mengsel
  3. Naai de inktvis met naald en draad voorzichtig dicht
  4. Doe de tomaten, de ansjovis, de wijn, de bouillon en zout en peper in een grote schaal, leg de gevulde inktvis hierin en voeg de in stukjes gesneden tentakels toe
  5. Zet de schaal, afgedekt, 10-12 minuten op de halfhoge stand in de magnetron tot de inktvis zacht is
  6. Neem de inktvis uit de saus
  7. Schakel de magnetron 8-10 minuten in op de hoogste stand tot de saus tot de helft is gereduceerd
  8. Leg de inktvis terug in de saus en schakel de magnetron 2-3 minuten in op de hoogste stand tot de inktvis warm is
  9. Verdeel de saus over 4 borden
  10. Trek het draadje uit de inktvis en snijd hem in plakken
  11. Verdeel de plakken inktvis en de tentakels over de borden, garneer met een tuinkruidentakje naar keuze en serveer de vis direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha