Kambing Soerabaja1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 621 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van ± 21/2 x 21/2 cm
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en maak ze met de lomboks, de djahé, de laos, de kentjoer en de koenjit in een keukenmachine fijn
  3. Doe de olie in een schaal en zet deze, onafgedekt, 1 minuut in de magnetron op ± 750 Watt
  4. Voeg de trassi en de fijngemaakte kruiden toe en zet de schaal, onafgedekt, 3 minuten in de magnetron op ± 750 Watt
  5. Schep het mengsel om
  6. Voeg de blokjes vlees toe, meng ze goed met de kruiden en zet de schaal, afgedekt, 6-8 minuten in de magnetron op ± 350 Watt
  7. Schep het mengsel eenmaal om
  8. Voeg vervolgens de asem, de goela djawa, de ketjap, het citroensap en de djeroek poeroet toe, schep de massa goed om en zet de schaal, afgedekt, 8-10 minuten in de magnetron op ± 350 Watt
  9. Schep het mengsel tweemaal om
  10. Voeg, als het gerecht iets te droog is, wat extra ketjap en citroensap toe
  11. Verwijder voor het serveren de djeroek poeroet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha