Kerriekip met bloemkool1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 740 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ± 2 cm
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  3. Pel en snipper de ui
  4. Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm
  5. Smelt de boter in een grote ronde schaal, onafgedekt, in ± 30 seconden Op 700 Watt
  6. Roer de gesnipperde ui erdoor en verhit, afgedekt, 2 minuten op 700 Watt
  7. Roer de kerrie, de bloem en de bouillon door het uimengsel en verhit het geheel, afgedekt, 11/2-2 minuten op 700 Watt
  8. Roer de blokjes aardappel, de bloemkoolroosjes en de stukjes kip door de kerriesaus, schep alles in een diep bord en laat het gerecht, afgedekt, in 4-6 minuten op 700 Watt gaar worden
  9. Laat het gerecht enkele minuten nagaren, breng het op smaak met zout en peper en schep de zure room erop
  10. Bestrooi met de seroendeng

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha