Kip met peultjes

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1117 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de peultjes af en zet ze enige tijd in ijswater, zodat ze bij de bereiding lekker knapperig en mooi van kleur blijven
  2. Laat ze uitlekken en dep ze met keukenpapier droog
  3. Vermeng de maïzena met de rijstwijn, de sojasaus, de oestersaus, de kippenbouillon en de sesamolie en schenk dit over de stukjes kip
  4. Strooi er een heel klein beetje zout over en zoveel peper als u lekker vindt
  5. Verwarm de olie 30 seconden in een schaal in de magnetron op de hoogste stand
  6. Doe de stukjes kip met het aanhangende vocht erin, dek de schaal af, zet hem in de magnetron en kook 5-7 minuten op de hoogste stand
  7. Schep eenmaal om
  8. Voeg de peultjes toe, schep ze door de kip, dek de schaal af en zet hem, afgedekt, nog 30 seconden tot 1 minuut (afhankelijk van de dikte van de peultjes) terug
  9. Neem de schaal uit de magnetron en laat het gerecht, afgedekt, 2-3 minuten rusten alvorens het te serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha