Kippenleverpastei met groene peperbolletjes

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 774 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter in een schaaltje en zet dit ± 2 minuten op de smeltstand (± 30%) in de magnetron
  2. Pel de ui en snipper hem fijn
  3. Voeg de uisnippers bij de gesmolten boter, dek het schaaltje af met een stukje keukenpapier en laat ze op de hoogste stand in 3 minuten gaar stoven
  4. Was de levertjes en dep ze droog
  5. Verdeel elk levertje in vieren en voeg de stukjes bij de gestoofde uisnippers
  6. Dek het schaaltje opnieuw af en laat de levertjes op de sudderstand (650 Watt) in 8 minuten gaar worden
  7. Roer ze af en toe om
  8. Haal het schaaltje uit de magnetron en giet het overtollige vocht weg
  9. Voeg er de cognac bij, maak de levertjes fijn en laat afkoelen
  10. Spatel er vervolgens de room, het paneermeel, de peterselie en het basilicum door
  11. Houd 12 groene peperbolletjes apart voor de garnering en roer de rest door de pastei
  12. Breng verder op smaak met de foelie, peper en zout
  13. Verdeel de pastei over 4 kleine schaaltjes van 6-7 cm doorsnee en schik er 3 peperbolletjes op
  14. Laat de pastei in de koelkast goed koud worden
  15. Was de gemengde sla en laat ze uitlekken
  16. Zet de schaaltjes in het midden van 4 borden en schik de sla eromheen
  17. Desgewenst kunt u er een vinaigrette bij geven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha