Kokkel-preitaartjes

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 752 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem, het mosterdpoeder, het paprikapoeder en een snufje zout in een schaal en wrijf met de vinger 50 gr van de boter door de bloem tot een kruimeldeeg
  2. Voeg 3-4 eetlepels water toe en roer het met behulp van een breed mes tot een glad deeg
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun uit
  4. Verdeel de deeglap in vieren en bekleed hier 4 ronde glazen vormpjes van 10 cm mee en zet ze afgedekt in de koelkast tot de vulling klaar is
  5. Smelt de rest van de boter in een grote schaal in 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand
  6. Snijd de preien fijn, was ze, laat ze uitlekken en schep ze door de boter
  7. Dek af en schakel de magnetron 8-10 minuten in op de hoogste stand tot de prei zacht is
  8. Roer de zure room of de yoghurt, de kokkels en de helft van de geraspte kaas door de prei en breng de vulling op smaak met peper en zout
  9. Prik de deegbakjes met een vork rondom in en zet ze 21/2-3 minuten in de magnetron op de hoogste stand tot ze stevig aanvoelen
  10. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op 4 borden
  11. Verwarm de preivulling 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand
  12. Verdeel de vulling over de taartbodems, strooi er de rest van de geraspte kaas over en serveer ze direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha