Kruidcake met vruchten1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 745 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bakken kan in een gewone magnetron eigenlijk niet
  2. Toch kunt u er best een cake in maken
  3. Maar die kleurt niet zo mooi, dus moet u die kleur gewoon toevoegen
  4. Dat kan op verschillende manieren
  5. Bijvoorbeeld door de cake met poedersuiker of cacao te bestrooien
  6. Of door cacao, bruine suiker en kruiden als kaneel toe te voegen
  7. Of door de bakvorm of de schaal voor het bakken met bruine basterdsuiker of koekkruimels te bestrooien
  8. Een mooi glazuurlaagje maakt de cake tenslotte helemaal af
  9. Gelijkmatig garen is ook een probleem
  10. Een platte, ronde koek is makkelijker te garen dan een cake in een rechte cakevorm
  11. En ook een (glazen of kunststof) tulband- of rijstrandvorm geeft een beter resultaat
  12. Gaar de cake daarom in etappes
  13. Schakel eerst het halve vermogen (± 350 Watt) in en eindig zo nodig 1-3 minuten op de hoogste stand
  14. Bestrooi de vorm na het invetten met suiker, dat geeft een mooier uiterlijk
  15. En laat gebak altijd minstens 15 minuten nagaren, gewoon in de uitgeschakelde magnetron
  16. Controleer het gaar zijn van het gebak met de vinger
  17. De bovenkant moet voor het grootste deel droog aanvoelen
  18. Een vochtig plekje of randje zal tijdens het nagaren opdrogen
  19. Als het gebak na het afkoelen aan de droge kant is, is de baktijd te lang geweest

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha