Makreel met gember en kokos1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 814 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de knoflook fijn en rasp de gember
  2. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem in flinterdunne reepjes
  3. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes en bak die met de knoflook, de gember en de rode peper 3 minuten in de olie
  4. Voeg de ketjap en de gembersiroop toe
  5. Haal de makreelfilets door het gembermengsel en leg ze in een magnetronschaal
  6. Leg tussen de makreelfilets een stukje citroen en schep de rest van het gembermengsel erop
  7. Strooi de kokos erover
  8. Zet de schaal in de magnetron en laat de vis in 6 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden
  9. Draai de schaal tussentijds tweemaal een kwart slag
  10. Strooi er tenslotte de selderij over
  11. Lekker met gekookte aardappelen en een frisse salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha