Pittige komkommers

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 727 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd met een citroentrekker in de lengte dunne reepjes van de komkommerschil, zodat ze een aantrekkelijke buitenkant krijgen
  2. Snijd de komkommers in de lengte tweemaal door en maak er stukken van 3-4 cm van
  3. Doe de uiterste puntjes weg
  4. Strooi er rijkelijk zout over en leg de stukjes 30 minuten in een vergiet om uit te lekken
  5. Spoel de stukken dan onder de koude kraan goed af en laat ze uitlekken of dep ze droog
  6. Vermeng de rest van de ingrediƫnten, behalve de koriander en schenk het mengsel over de stukjes komkommer
  7. Laat even intrekken en doe alles dan over in een magnetronschaal
  8. Laat het gerecht op de hoogste stand 1 minuut heet worden, maar niet zacht koken
  9. Laat het afkoelen en in de koelkast door en door koud worden (schep wel af en toe om)
  10. Serveer dit gerecht nog dezelfde dag
  11. Vindt u zoetzuur lekkerder, voeg dan aan de marinade 1-2 theelepels honing toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha