Rago van kalfsnieren met dragonsaus

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 775 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vraag de slager, de niertjes schoon te maken
  2. Snijd ze in schijfjes van ± 11/2 cm dik en schik die in een schaal
  3. Pel de sjalot, snipper hem fijn en verdeel de snippers over het vlees
  4. Dek de schaal af met magnetronfolie en zet hem 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand
  5. Keer de niertjes na 3 minuten om
  6. Doe 20 gr boter in een schaaltje, dek dit af met magnetronfolie en zet het 30 seconden in de magnetron op de laagste stand
  7. Meng er 11/2 dl water, het bouillontablet en de jus van de niertjes door, roer de maïzena in de saus los en breng op smaak met peper en zout
  8. Laat de saus op de hoogste stand 1 minuut koken, roer goed om en laat nogmaals 1 minuut koken
  9. Voeg er de room bij, breng eventueel verder op smaak met peper en meng er dan de dragon door
  10. Giet deze saus over de niertjes
  11. Was de spinazie zorgvuldig
  12. Schik 4 hoopjes spinazie in een schaal en leg er een klontje boter op
  13. Dek af met magnetronfolie en zet de groente 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand
  14. Keer de bergjes na 3 minuten om
  15. Breng de spinazie op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  16. Verwarm de niertjes vlak voor het serveren nog 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand
  17. Verdeel de spinazie over 4 borden, leg er enkele plakjes nier op en overgiet met de saus
  18. Serveer er frietjes bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha