Risotto met rozemarijn

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 677 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de sjalotsnippers, de uitgeperste knoflook, de rijst en de olijfolie in een ruime magnetronschaal en verhit dit, onafgedekt, ± 5 minuten op ± 750 Watt in de magnetron tot de rijst lichtbruin begint te worden
  2. Schep na 3 minuten regelmatig om
  3. Voeg het water, het verkruimelde bouillontablet, de wijn en de rozemarijn toe, roer alles goed door, breng het tegen de kook aan en laat het, afgedekt, eerst ± 4 minuten op ± 750 Watt en daarna ± 15 minuten op ± 225 Watt doorkoken tot al het vocht door de rijst is opgenomen
  4. Laat de rijst nog 5 minuten rustig staan
  5. Strooi de Parmezaanse kaas erover en rul de rijst met twee vorken op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha