Spinazietimbaaltjes met wijnsaus

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 716 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de spinazieblaadjes en verwarm ze tussen wit keukenpapier of een schone theedoek 1 minuut op vol vermogen
  2. Laat de diepvriesspinazie in een glazen ovenvaste schaal (1 liter inhoud) afgedekt in ± 3 minuten op vol vermogen ontdooien
  3. Bekleed intussen 4 soufflépotjes met de spinazieblaadjes; zorg dat het potje goed met spinazie is bedekt en de spinazie goed over het potje hangt
  4. Klop de eieren en de eidooier los met zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat en roer er de ontdooide spinazie met zo weinig mogelijk vocht door
  5. Verdeel dit mengsel over de potjes en dek af met de overhangende spinazieblaadjes
  6. Verwarm de soufflépotjes ± 10 minuten op 70% vermogen
  7. Controleer met een houten prikker of de inhoud gaar is
  8. Roer de azijn, de wijn en de crème fraîche in een glazen litermaat door elkaar en breng dit afgedekt in ± 2 minuten aan de kook
  9. Roer er met een garde de boter klontje voor klontje door
  10. Stort de timbaaltjes op de borden en schenk de saus erover
  11. Serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha