Visterrine met scampi

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1061 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de scampi's en bak ze even in een klontje boter
  2. Breng ze op smaak met paprikapoeder, peper en zout en laat ze afkoelen
  3. Hak de cashewnoten in stukjes
  4. Maak de doradefilet samen met 1 ei fijn
  5. Spatel er vervolgens 1 dl room door en breng de mousse op smaak met peper en zout
  6. Maak de zalmfilet samen met het overgebleven ei fijn
  7. Spatel er de rest van de room door en breng eveneens op smaak met peper en zout
  8. Smeer een terrine van ± 16 x ± 9 cm in met boter en schep er de helft van de dorademousse in
  9. Schik er 6 scampi's op en bestrooi met de helft van de cashewnoten
  10. Schep er vervolgens de zalmmousse op en schik er de overige scampi's en noten op
  11. Eindig met een laagje witte dorademousse
  12. Dek de terrine af met magnetronfolie en zet hem in de magnetron, eerst ± 5 minuten op vol vermogen en vervolgens ± 7 minuten op half vermogen
  13. Laat de terrine tenslotte nog ± 5 minuten staan
  14. Haal hem uit de magnetron, stort de mousse op een bord en laat hem volledig afkoelen
  15. Was de citroen en snijd er 6 dunne schijfjes af
  16. Bewaar deze voor het garnituur
  17. Was de tuinkers en laat uitlekken
  18. Roer de zure room met enkele druppels citroensap en de mierikswortel los en breng op smaak met peper en zout
  19. Snijd de vismousse in 6 schijfjes en leg die op 6 borden
  20. Schep op elk bord een lepeltje room en werk verder af met een schijfje citroen en wat tuinkers

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha