Wortel-notencake1

magnetron
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 739 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de vorm in, leg op de bodem een reep bakpapier en druk dit met het boterkwastje goed aan
  2. Roer de boter en de basterdsuiker smeuïg, voeg de eieren één voor één en het citroensap toe en klop flink
  3. Meng er het bakmeel, het zout, de kaneel, het gemberpoeder en de kardemom door en schep er tenslotte de worteltjes en de noten door
  4. Doe het beslag over in de vorm en bak de koek, onafgedekt, op ± 500 Watt in ± 15 minuten gaar
  5. Scherm de uiteinden de eerste 5 minuten met aluminiumfolie af
  6. Dit vrij zware gebak is gaar, als de bovenkant droog is en de zijkanten loslaten
  7. Dek het gemak af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten nagaren
  8. Laat de koek tot lauw afkoelen en keer hem dan voorzichtig op een rooster

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha