Aardappel - tomaat schotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5500 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 400 gram aardappelen koken (geschild gewicht) oven voorverwarmen op 200 graden C
  2. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit
  3. Snijd de tomatendekseltjes in blokjes en de uien fijn
  4. Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden
  5. Laat de tomaatblokjes 1 minuut meesmoren
  6. Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa afkoelen
  7. Rasp de emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee
  8. Zet de tomaten in een ingevette platte ovenschaal
  9. Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten
  10. Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout,peper en paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen
  11. Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje
  12. Zet de schaal in de op 200 graden C
  13. voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren
  14. Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker18 nov 2010 om 14:54 Reageer

    gatverdame!!

  • Bezoeker18 nov 2010 om 14:54 Reageer

    vieze troep:)


Reageer zelf op dit recept

kaptcha