Aardappel anders

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 6726 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Pel en snipper de ui en knoflook
  4. Snijd de spek in fijne reepjes
  5. Smelt de boter in een steelpan
  6. Fruit hierin de ui en knoflook
  7. Bak het spek een minuutje mee
  8. Voeg de bloem toe en roer goed door tot een smeuige massa
  9. Roer beetje bij beetje de melk er door tot het een gebonden gladde saus is
  10. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten in de warme saus
  11. Schil de aardappels en snijd in plakken van 3-5 mm
  12. Vet de ovenschaal in
  13. leg hierin, dakpangewijs, 1 laag aardappelschijfjes
  14. Leg hierop de spinazie
  15. Strooi over de spinazie zout en nootmuskaat
  16. Snijd de eieren in plakjes (met een eisnijder b
  17. v
  18. ) en verdeel dit over de spinazie
  19. Dek af met een laag aardappelschijfjes
  20. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en strooi de rest van de geraspte kaas er over
  21. Gaar de aardappelschotel in het midden van de oven in 50 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha