Aardappel gratin met aubergine

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3559 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes (zo dun als chips) - snij de aubergine in plakken en snij deze plakken in kwarten- Leg een laagje aubergine dakpansgewijs in de ovenschaal
  2. - strooi hier iets van de kruiden overheen
  3. - strooi hier een paar zonnebloempitten overheen - verdeel een laagje aardappelen er over heen
  4. Bestrooi dit met een beetje zout
  5. - Verdeel hier weer dakpansgewijs een laagje aubergine over, met kruiden en zonnebloempitten
  6. - Hier over weer een laagje aardappelen met een beetje zout
  7. - Snij de schapenkaas in kleine blokjes en verdeel dit over de aardappel
  8. - schenk de tomatensaus er over en zorg dat het helemaal tot onder doordringt
  9. - Plaats de schaal in de oven, ongeveer 20 minuten op 225 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha