Aardappelen gevuld met kaas en champignons

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1668 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Aardappelen schoonboenen en pitten verwijderen en ? 10 minuten voorkoken en even onder koud water laten schrikken
  2. Snij van elke aardappel in de lengte een kapje af en hol de aardappel (eventueel met een appelboortje) uit zodat er een wandje overblijft van ? 3/4 cm
  3. Maak de paddestoelen schoon en hak ze in kleine stukjes
  4. erhit 40 gr boter
  5. Laat de sjalot hiering ? 1 minuut fruiten
  6. Doe paddestoelen en knoflook erbij en bak onder voortdurend omscheppen zolang tot alle vocht is verdwenen
  7. Klop eidooiers met slagroom
  8. Haal de pan van het vuur en schenk dit bij de paddestoelen
  9. Alles goed doorroeren
  10. Voeg peterselie, bieslook, wat zout en peper toe
  11. Oven voorverwarmen tot 200?C
  12. Vet een vuurvaste schaal in
  13. Bouillontablet in ? 1/2 ltr water oplossen
  14. Aardappelen in vuurvaste schaal en vullen met champignonmengsel
  15. Geraspte kaas erover strooien en overal een klontje boter op leggen
  16. Zoveel bouillon in schaal gieten dat aardappels er voor de helft in liggen
  17. ? 20 minuten in de oven
  18. Hou in de gaten dat er niet te veel bouillon verdampt, anders nog toevoegen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha