Auberginelasagne met pittig gehakt en kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1378 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Aubergines wassen en in lange dunne plakken snijden
  2. Aubergines aan beide zijden lichtbruin grilleren of bakken in de koekenpan in olie
  3. Uien en knoflook pellen en snipperen
  4. Ui en knoflook ? 5 minuten zachtjes bakken in olie
  5. Gehakt toevoegen en op middelgroot vuur onder roeren rul en lichtbruin bakken
  6. Tomaten, azijn, pesto, laurier, zout en peper naar smaak toevoegen en ? 20 minuten zacht laten sudderen
  7. ? 75 gr kaas door het gehaktmengsel roeren
  8. Bechamelsaus: Boter smelten
  9. bloem in een keer toevoegen en onder roeren zachtjes ? 2 min meebakken
  10. Melk en slagroom beetje voor beetje al roerende toevoegen en saus op hele lage warmtebron ? 5 minuten koken
  11. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
  12. ? 75 gr geraspte kaas door de saus roeren
  13. Oven voorverwarmen op 200?C
  14. Ovenschaak invetten
  15. Bodem bekleden met een laag aubergines (? 1/4 deel)
  16. Plakken mogen elkaar overlappen
  17. 1//4 deel van de vleesvullen en 1/4 deel van de saus erop
  18. Zo doorgaan tot alles op is
  19. Eindigen met aubergineplakken en bechamelsaus
  20. Rest kaas erover strooien en ? 30-40 minuten in de oven tot de kaas een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen en de lasagne goed heet is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha