Aubergineschotel1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1097 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Als je wilt: De aubergines wassen en drogen
  2. In dikke plakken snijden en zout erover strooien
  3. Ze 30 minuten laten staan zodat de smaak iets minder bitter wordt
  4. Uien fijn snijden en fruiten in 25 gram boter
  5. Meng hierdoor de champignons, tomaten, krenten, pinda's en broodkruimels en eventueel pindakaas
  6. Schep het mengsel in de ovenschotel
  7. Wentel de aubergines door de bloem die je hebt vermengd met zout en peper en bak de plakken in de rest van de boter
  8. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden
  9. Leg de aubergines op het mengsel in de ovenschotel en leg daarop de plakken kaas
  10. Ongeveer 25 minuten in het midden van de oven (200 graden, gasstand 5-6)
  11. Voor het opdienen bestrooien met peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha